Zasvätenie ľudstva Panne Márii

Zasvätenie ľudstva Panne Márii

BUĎME PRI TOM!
Pri prebiehajúcom vojenskom konflikte na Ukrajine sa pápež František rozhodol, že na slávnosť Zvestovania Pána, v piatok 25. marca 2022 vykoná zasväcujúci úkon, počas ktorého celé ľudstvo a najmä Rusko a Ukrajinu zasvätí Panne Márii.
Učiní tak v priebehu kajúcej pobožnosti, ktorej bude predsedať od 17.00 v Bazilike sv. Petra vo Vatikáne – samotný akt zasvätenia prebehne o 18.30.
V ten istý deň tento akt zasvätenia vykoná v portugalskej Fatime pápežský osobný vyslanec kardinál Konrad Krajewski, nakoľko práve vo Fatime žiadala Panna Mária pri svojom zjavení deťom 13.7.1917, aby tak pápež učinil.
Pápež František pozval 21. marca 2022 všetkých biskupov sveta, aby sa so svojimi kňazmi a veriacimi na celom svete pripojili k nemu v jeho plánovanej prosebnej modlitbe za mier a v úkone zasvätenia.
Pozývame všetkých ľudí dobrej vôle, aby sme sa všade tam, kde budeme, zjednotili s pápežom Františkom v tomto úkone zasvätenia a prosby o mier. Televízia TV Lux bude tento úkon naživo prenášať z Baziliky sv. Petra vo Vatikáne od 17.00 na tomto odkaze: https://www.tvlux.sk/nazivo/.
V našom kostole sa k tejto modlitbe zasvätenia pripojíme k pápežovi Františkovi cez TV Lux v piatok 25.3. hneď po sv. omši o 18.00.