Výber z Aktuálneho oznámenia Mons. Stanislava Zvolenského, bratislavského arcibiskupa a metropolitu – 15.10.2020

Dňa 14.10.2020 večer nám bolo oznámené, že ÚVZ SR umožnil, aby na svätej omši bolo prítomných maximálne 6 osôb v interiéri (kňaz, kostolník + 4).

Na svätej omši nech sa teda zúčastnia členovia rodiny, ktorá požiadala o slávenie svätej omše na jej úmysel – v našom kostole v Záhorskej Bystrici maximálne 4 osoby z rodiny.

V nedeľu a vo sviatočných dňoch je primerané sláviť jednu svätú omšu.

Pre veriacich platí do odvolania – z vážneho dôvodu hygienických opatrení – dišpenz od účasti na svätej omši v nedeľu a v prikázaný sviatok.

Pre všetkých však zostáva v platnosti záväzok 3. Božieho prikázania o svätení sviatočného dňa. To znamená svätiť nedeľu v duchovnom spoločenstve s inými veriacimi vďaka televízii, internetu alebo rozhlasu (porovnaj Katechizmus Katolíckej cirkvi, body 2168-2195).

Povzbudzujem kňazov k rozšíreným možnostiam na udeľovanie sviatosti zmierenia a rozdávania Sviatosti oltárnej mimo svätej omše, ako vynikajúcu príležitosť duchovného života a pastoračnej služby.

Ďakujem Vám, že s porozumením prijímate vzniknutú situáciu. Nech Vás všetkých Pán chráni a posilňuje na príhovor Sedembolestnej Panny Márie.

Náš farský kostol v Záhorskej Bystrici bude otvorený:
pre súkromnú modlitbu od 10.00 do 18.00 hod.
svätá spoveď Pon – Pia od 17.00 do 18.00 hod.

Sedembolestná Panna Mária, Patrónka Slovenska, prosíme ťa o tvoju pomoc a ochranu. Vypros uzdravenie chorým, ochraňuj zdravotníkov, ktorí sa o nich starajú a odvráť šírenie choroby. Oroduj za nás, ktorí sa k tebe s dôverou utiekame! Amen.